Savci Tamás

Savci Tamás

Chief Technology Officer, Founder, Tech Lead

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett mérnökinformatikus, szoftverfejlesztő és blokklánc szakértő. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán 2016-ban szerzett BSc diplomát mérnökinformatikus szakon, az Irányítástechnika és Informatika Tanszéken rendszerfejlesztés szakirányon. Egyetemi szakirányú munkássága során objektumorientált szoftvertervezéssel és ipari automatizációs rendszerkomponensek fejlesztésével is foglalkozott, szakdolgozatát pedig webszolgáltatások forráskódjának automatikus generálásából írta.

2014-től a Nokia hálózatfejlesztéssel foglalkozó üzletágában dolgozott szoftvermérnökként (először gyakornoki, később specialista pozícióban), ahol több mint öt év alatt a telekommunikációs szektor különböző területein szerzett szakmai tapasztalatot.

Ezalatt az idő alatt kifejlesztett egy mobil kapcsolóközpont tesztelésére alkalmas protokoll szimulátor szoftvert, részt vett a mobilhálózatok Home Subscriber Server (HSS) komponensének továbbfejlesztésében és tesztelésében, valamint egy CI/CD rendszer fejlesztésében, tesztelésében és üzemeltetésében.

Ez utóbbi munkája során scrum master pozícióban felügyelte és irányította a CI/CD rendszerért felelős team-et, a felmerülő szakmai problémák megoldásától kezdve a gyakornok kollégák betanításáig.

Később szintén scrum master pozícióban részt vett egy felhőalapú automatizációs platform tervezésében és fejlesztésében, amely során DevOps mérnökként segítette egy szoftveres ellátási lánc automatizált rendszerbe történő integrálását.

2020-tól kiemelt szakterülete az elosztott és blokklánc technológia. Szoftverfejlesztőként és blokklánc szakértőként részt vett egy hazai kriptográfiai megoldáson alapuló időzáras rejtjelezéssel foglalkozó szabadalom (Time Lock Encryption) implementálásában. Évek során szakértőjévé vált a kriptovaluták világának és a Web3 technológiának, valamint tapasztalatot szerzett a kriptográfia és az adattudomány területén is.

Hivatásán túl hosszú ideje foglalkozik kriptovaluták és értékpapírok kereskedésével, valamint a tőzsde és a befektetések világával.

2022-ben társaival megalapította a CryptoSoft Kft. szoftverfejlesztő és fintech vállalatot, hogy szakértelmüket és széleskörű tapasztalataikat egyesítve maradandót alkosson az informatika és a pénzügyek világában.