Hellner Gábor

Hellner Gábor

Chief Executive Officer, Founder, Inventor

15 éves szakmai múlttal rendelkező, a  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett mérnökinformatikus, innovátor és feltaláló. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán töltött 8 éve alatt 2013-ban mérnökinformatikus BSc diplomát szerzett rendszertervezés szakirányon a Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéken, a Hibatűrő Rendszerek Kutatócsoportnál, majd 2016-ban kitüntetéses mérnökinformatikus MSc diplomát alkalmazott informatika szakirányon az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéken, végül 2018-ban kitüntetéses gazdaságinformatikus MSc diplomát vállalatirányítási informatika szakirányon az Elektronikai Technológia Tanszéken. Az egyetemi munkái és kutatásai során szakterülete az adatvezérelt rendszerek, modell alapú szoftverfejlesztő eszközök fejlesztése és szakterület-specifikus nyelvek készítése volt, melyekből diplomamunkái is születtek.

Az egyetem mellett és után kkv és nagyvállalati szektorban is dolgozott, ahol különböző területeken foglalkozott szoftverfejlesztéssel a vállalati információs rendszerektől az edukációs szoftvereken át egyedi kriptográfiai és álnevesítő (pszeudonimizációs) megoldások felhő alapú, illetve on-promise megvalósításáig. Hosszabb időt töltött a Professzionál Informatikai ZRt.-nél, ahol vezető szoftverfejlesztő, majd technológiai igazgató volt több sikeres K+F+I projektben. Később részt vett több hazai szervezet speciális álnevesítő (pszeudonimizációs) adatmegosztási, adatkezelési rendszerének megtervezésében, fejlesztésében és megvalósításában, mint a Magyar Turisztikai Ügynökség rendszere, Építőipari Monitoring- és Adatszolgáltató Rendszer,  Nemzeti Adatvagyon Ügynökség rendszere.

2018-tól speciális szakterülete az elosztott és Blockchain rendszerek tervezése, fejlesztése és üzemeltetése, melynek nyomán szakértőjévé vált az elosztott főkönyvi rendszereknek és a kriptovaluták világának. 2020-ban társszerzője volt egy hazai kriptográfiai megoldáson alapuló időzáras rejtjelezéssel foglalkozó szabadalomnak (Time Lock Encryption), melynek a világon egyedi megvalósítása az ő nevéhez fűződik. Időközben számos saját egyedi, innovatív ötleten, megoldáson dolgozott a Web3 és kriptó világban, adattudomány és elosztott rendszerek területén, melyek nyomán 2022-ben megalapította szakértői csapatával a CryptoSoft Kft. szoftverfejlesztő és Fintech vállalatot, mely ezen innovációk megvalósításán dolgozik azóta is.